Mondi SCP získalo prestížne ocenenie TREND Investor roka 2021

News Group news Investments
11 novembra, 2021
4 minút čítania
Zdieľať článok
Miroslav

Ekonomický týždenník TREND udeľuje ocenenia TOP TREND pre slovenské firmy.

Mondi SCP získal cenu Investor roka

 
V utorok 9. novembra zorganizoval týždenník galavečer v Slovenskom národnom divadle, počas ktorého odovzdal šesť cien pre najúspešnejšie firmy a manažérov Slovenska za rok 2020. V kategórii Investor roka zvíťazili ružomberské papierne Mondi SCP. Časopis TREND zaujala investícia do nového papierenského stroja PS19 spojená s modernizáciou celulózky v celkovej hodnote 370 miliónov EUR. S výrobnou kapacitou 300 000 ton ročne dodáva zákazníkom nový druh kartóna s názvom Kraft Top White. V rámci podniku ide o najväčšiu investíciu v histórii spoločnosti.
 

"Mondi SCP zvolen Investorem roku čitateľmi TRENDU"

 
Mondi SCP zvolili za Investora roka čitatelia TRENDU, osobnosti v barometri a zástupcovia PwC Slovensko. Cenu na slávnostnom galavečeri prebral za spoločnosť Miloslav Čurilla, predseda predstavenstva Mondi SCP. „Je pre nás veľkým potešením, že sme uspeli práve s naším projektom. Pre našu spoločnosť to znamená naozaj veľa. Je to ocenenie práce celého tímu, ktorý posledných 5 rokov tvrdo pracoval na tom, aby v našom závode vyrástol úplne nový papierenský stroj, ktorý je momentálne jedným z najmodernejších v Európe. Som hrdý na to, že sa nám závod darí úspešne rozvíjať a prinášať tak zákazníkom nové a inovatívne riešenia. Nový papierenský stroj zhodnocovaním prírodných zdrojov a zberového papiera prispieva k budovaniu cirkulárnej ekonomiky,“ povedal Miloslav Čurilla.
 
Kontakt:

 

Martina Piláriková, komunikačná manažérka Mondi SCP

Email: martina.pilarikova@mondigroup.com
Tel.: +421 (0) 910 555 313

 

O spoločnosti Mondi

 

Mondi je globálny líder v oblasti výroby obalov a papiera, ktorý pomáha robiť svet lepším inovatívnymi obalovými a papierenskými riešeniami vytvorenými pre udržateľnosť. Naša spoločnosť je integrovaná do procesu výroby, od lesného hospodárstva cez výrobu celulózy, papiera a plastových fólií až po navrhovanie a výrobu efektívnych obalových riešení pre priemyselný a spotrebiteľský tovar. Udržateľnosť je ústredným bodom našej stratégie

a prirodzenou súčasťou nášho spôsobu podnikania. Sme lídrami v odvetví vďaka nášmu zákaznícky orientovanému prístupu EcoSolutions, v rámci ktorého sa pýtame správne otázky, aby sme našli to najudržateľnejšie riešenie. Tržby spoločnosti Mondi v roku 2020 dosiahli výšku 6,66 miliardy eur a upravený zisk EBITDA výšku 1,35 miliardy eur.

Spoločnosť Mondi je prémiovo kótovaná na Londýnskej burze LSE (MNDI) a druhotne na burze v Johannesburgu JSE Limited (MND). Je zahrnutá v akciovom indexe FTSE 100, od roku 2008 v indexe FTSE4Good Index Series a od roku 2007 v indexe zodpovedných investícií FTSE/JSE.

 

O spoločnosti ECO-INVESTMENT a.s.

 

ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, potravinárstvo areality. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

Tiež by vás mohlo zaujímať